пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Поліція на захисті корупції – вірні пси в погонах на службі олігархів, або як злочинна влада використовує силовий блок проти власного народу: події на незаконному будівництві (вул. Львівська, 15) 15 грудня 2016 року



15 грудня 2016 року відбулася акція мешканців Святошина проти незаконної забудови на вул. Львівській, 15 (ЖК «Святобор» ТОВ «Інвест-Будресурс» на замовлення Головного управління розвідки Міністерства оборони України), де знищують сотні дерев цінних порід на 4,5 га паркової зони. Подія викликала справжній переполох у рядах київської поліції.

Влада дозволяє олігархам використовувати поліцію для захисту корупційних корпоративних інтересів – принаймні саме це відбувається на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва, щоб урятувати протиправну забудову ГУР МОУ та олігарха Василя Хмельницького ЖК «Святобор».

На розі вулиць Петрицького і Львівської зібралися півтори сотні людей. Вони вийшли на заклик висловити свій протест проти порушення їхніх прав – будівництва житлового комплексу на 2699 квартир на рекреаційних територіях, що знищує екологію мікрорайону та суперечить Державним будівельним нормам ДБН 360-92.

Поліція протидіяла проведенню мирного заходу, повторюючи своє улюблене «охороняємо громадський порядок». Мешканці надали патрулю всі необхідні документи, що засвідчують протиправність будівництва, масової вирубки дерев, встановлення бетонного паркану із колючим дротом, зокрема ЄРДР кримінальної справи, відкритої за цими фактами ще в 2014 р.. Укотре було продемонстровано Протокол доручень, напрацьованих на нараді Київського міського голови 2 лютого 2016 року, де чітко вказано, що Головне управління Національної поліції в м. Києві несе відповідальність за недопущення незаконного ведення незаконного будівництва, зокрема, на вул. Львівській, 15. Та одразу кілька нарядів поліції прямо стали на захист забудовника, оголосивши, що поліція не збирається виконувати розпорядження міської влади, натомість будь-які дії громади, спрямовані на зупинення незаконних дій будівельників, трактуватиме як завдання шкоди майну забудовника.

У зв’язку з загостренням ситуації, до об’єкту незаконного будівництва на вул. Львівській, 15 прибула незалежна команда парамедиків. Та цього дня тут не було тітушок, яких раніше наймав забудовник, – роль тітушок успішно грали поліцейські. Стало відомо, що поліція стягує додаткові сили, зокрема 40 бійців спецпідрозділу у бойовому екіпіруванні. Справді, влада президента Порошенка, прем’єр-міністра Гройсмана, мера Києва Кличка (всі – з маленької букви) дійшла до того, що надає дозволи олігархам використовувати поліцію для захисту корупційних корпоративних інтересів, що прямо порушують права простих громадян України. Таким чином, на відстані 100-500 м від точки протистояння розмістилися повні бійців новенькі поліцейські автобуси ПАЗ російського виробництва із тонованими вікнами, десятки екіпажів патрульної поліції на Toyota Prius, і навіть слідчі групи на Fiat Qubo i Renault Dokker. Як бачимо, цього вечора злочинці Святошинського району отримали унікальний шанс безкарно вбивати і грабувати, адже кілька сотень поліцейських, по-суті вся (!) місцева поліція були зайнята виконанням злочинного наказу – і все заради того, щоб вберегти корупційний проект ГУР МОУ та олігарха Василя Хмельницького від народного гніву.

Влада дозволяє олігархам використовувати поліцію для захисту корупційних корпоративних інтересів – принаймні саме це відбувається на вул. Львівській, 15 у Святошинському районі м. Києва, щоб урятувати протиправну забудову ГУР МОУ та олігарха Василя Хмельницького ЖК «Святобор»
Охорону будівництва, ТОВ «Алекс Охорона Груп», було попереджено про недопущення порушень на незаконно огородженій території та про право використовувати місцевими мешканцями земельну ділянку на вул. Львівській, 15 як парк для прогулянок.

Акція протесту продемонструвала згуртованість місцевих мешканців у питанні протидії незаконним діям влади. Дуже прикро, що правоохоронні органи не те, що не виконують свою функцію, а й відкрито підтримують злочинні дії корупціонерів, при цьому отримуючи фінансування з коштів, сплачених платниками податків. Протистояння із забудовником ТОВ «Інвест-Будресурс», замовником будівництва ГУР МОУ та органами місцевої влади – підрозділами Київської міської адміністрації, що видавала протизаконні документи, продовжується у судах усіх рівнів. Сьогодні це вже питання подолання кругової поруки, оскільки кожний виграний громадою судовий позов тягне за собою викриття десятків чиновників-хабарників, які нестимуть повну відповідальність за свої протиправні дії. Також розглядається питання притягнення до відповідальності співробітників поліції та прокуратури за їхню бездіяльність, що спричинила втрати особливо великого розміру.


Дякуємо всім киянам, небайдужим до власного міста, за допомогу!




P.S. Якщо ви бажаєте допомогти, то найбільш затребуваною є юридична допомога для підтримки існуючих та розробки нових судових позовів, а також написання і оприлюднення запитів до органів державної влади з метою викриття порушень при виділенні землі, вирубуванні дерев, зведенні будинку, підключення комунікацій. Кожне порушення – це удар по забудовнику, це штрафи та нові хабарі, які йому доведеться занести чиновникам, а найголовніше – це додаткові аргументи для суддів, що доводять протиправну суть діяльності замовника та забудовника.