пʼятницю, 25 серпня 2017 р.

ПЕРЕМОГА - рішення Окружного адміністративного суду м. Києва визнало незаконним будівництво на вул. Львівській, 15 (Львівська, 11) у Святошинському районні Києва

9 серпня 2017 року Окружний адміністративний суд міста Києва прийняв Постанову у справі № 826/27791/15 про визнання протиправними та скасування містобудівних умов та обмежень - ЗАДОВОЛЬНИТИ ПОЗОВ ГРОМАДИ, "скасувати містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки вул. Львівська, 15 у Святошинському районі міста Києва".



Витяг з тексту рішення:

"Як встановлено вище, містобудівні умови та обмеження видані на будівництво житлового комплексу та житлових будівель спеціального призначення за адресою вул. Львівська, 15 у Святошинському районі міста Києва, у свою чергу місцем проживання позивача є АДРЕСА_1, що знаходить у безпосередній близькості від об'єкта від спірного будівництва.
Стаття 50 Конституції Україна гарантує, що кожен має право на безпечне для життя і здоров'я довкілля та на відшкодування завданої порушенням цього права шкоди.
Зважаючи на проживання позивача поряд з спірним об'єктом будівництва, суд погоджується із доводами позивача про порушення його права на безпечні та комфортні умови проживання у мікрорайоні, на повноцінне життєве середовища і умови життєдіяльності внаслідок прийняття спірних містобудівних умов та обмежень.
Таким чином, оскільки оскаржувані містобудівні умови та обмеження прийняті з порушенням вимог законодавства, суд приходить до висновку про необхідність їх скасування як протиправних."

Рішення суду в електронному форматі в Реєстрі судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/Review/68309397

Рішення у форматі PDF: https://drive.google.com/file/d/0B55HOkjO3Lk0dmdkWW81dUpVTzA/view?usp=sharing


Що це означає?
  • Можна бути впевненими, що на рішення буде подано апеляцію - і громада Святошина потребує саме твоєї допомоги: поділитися контактами юриста, здай 50 грн. на позов, долучися до позову як другий позивач або представник, надрукуй матеріали, прийди на судове засідання, вийди на акцію протесту;
  • Будь-які споруди, зведені згідно зі скасованими містобудівними умовами та обмеженнями, є незаконним самобудом;
  • це рішення є прецедентом завдяки вказаному в ньому обґрунтуванню - і це обґрунтування можуть використовувати активісти проти незаконних забудов в усьому Києві та Україні.

А тим часом забудовник "хитро" присвоїв збудованому 25-поверховому будинку адресу Львівська, 11. Туди вже доставляють пошту, а в приміщеннях проводять ремонтні роботи - хоча станом на сьогодні будинок не може бути підключений до комунальних інженерних мереж, у ньому не може бути ні електроенергії, ні води, ні опалення. Самовільне підключення до мереж вже перевіряється.







Facebook: https://www.facebook.com/groups/1468003923430508/permalink/2027641274133434/

ПЕРЕМОГА - рішення Окружного адміністративного суду м. Києва визнало незаконним будівництво на вул. Львівській, 15 (Львівська, 11) у Святошинському районні Києва.
Це рішення є прецедентом завдяки вказаному в ньому обґрунтуванню - і це обґрунтування можуть використовувати активісти проти незаконних забудов в усьому Києві та Україні.
Вважаймо це подарунком до Дня Незалежності України!

Громада Святошина дякує Олександр Дядюк за представництво в суді!

З нами разом боролися і допомагали Lidia Goncharenko, Роман Титикало, Глеба Віктор, Вадим Пишняк, Анатолий Фролов, Максим Романченко, ВГО "Бюро з питань захисту екології та здоров'я", Володар Кийрус, Святошинский переулок, 2. Кiевъ, Переулок Святошинский,2, РОДИТЕЛИ Святошинского района, Vitaliy Chernyakhovskiy, Вероніка Агеєва, Олена Терещенко Єскіна, та десятки інших активістів і всі учасники групи "Львовская, 15. Кiевъ".
Але Боротьба ще триває і громада Святошина потребує Вашої підтримки!

Вже 15 вересня 2017 року о 14:00 - наступне засідання Святошинського районного суду (вул. Якуба Колласа, 27а, суддя М. Ф. Сенько) у справі скасування рішення Київради про виділення землі на вул. Львівській, 15. Приходьте підтримати!

Для тих, хто не в курсі: мова йде про намагання Головного управління розвідки Міністерства Оборони України знищити 4,5 га паркової зони із сотнями сосен і дубів, віддавши Львівську, 15 (Львівська, 11) під забудову компаніям, пов'язаним з олігархом Василем Хмельницьким (ЖК "Святобор"). Афера почалася ще в 2004-2006 роках. Зараз окремі "кабінетні щурі" ГУР МО прикриваються АТО та ніким не баченими віртуальними "квартирами для військовослужбовців", все ніяк не зупиняючись покривати корупційні злочини своїх попередників - а тим часом 100% квартир знаходяться у вільному продажу, запланований ЖК може збільшити населення мікрорайону Святошин-2 удвічі, тоді як зведення жодної нової школи, дитячого садка, лікарні не заплановано, а Святошин перетворився на найбільш забруднену зону Києва внаслідок автомобільних викидів проспекту Перемоги та потребує розширення (не знищення!) зелених зон.
Більше того, схоже, що чинуші-корупціонери Міністерство Оборони додумалися пустити під забудову землі оборони - завдавши удару по обороноздатності держави. Притягнімо корупціонерів до відповідальності!

#Київ #НезаконнаЗабудова #Корупція #Кличко #Україна #Corrupution #Ukraine #IllegalConstruction #Kyiv #Громада #Святошин #СвятошинськийРайон #Правосуддя #Нікорупції #ЗупинимоКрупцію #ЗеленийКиїв #ЗбережемоКиїв

До відома Святошинський Район, Кличко - мер, Київська міська державна адміністрація - КМДА, Виталий Кличко, Dmitriy Belotserkovets,Александр Спасибко, Денис Москаль, Приймальня Володимира Каретко, Владимир Каретко, Незаконні забудови. Кiевъ, Поліція Києва, Ілля Сагайдак (Сагайдак Илья), Єгор Соболєв, Геннадій Зубко, Lev Partskhaladze, Volodymyr Groysman, Центр Протидії Корупції, АвтоМайдан - AutoMaidan, Реанімаційний Пакет Реформ - РПР, НАБУ, Генеральна прокуратура України, Військова прокуратура Центрального регіону України Корупція Інфо Схеми: корупція в деталях - RFERL, Вікторія Найдьонова

112.ua 5 канал ТСН ТСН Тиждень Громадське радіо Радіо Свобода hromadske.ua Телеканал "Київ" Kyiv, Ukraine Kyiv Today Типичный Киев Хмарочос. Київський міський журнал Я люблю Киев КиевВласть - Новости Киева Телеканал ZIK BIHUS.info